Wilt u ook uw keuken verbouwen…

Hier vindt u de 7 tips van Frank!

Frank! heeft al 30 jaar ervaring in het ontwerpen en realiseren van de mooiste droomkeukens. Wij helpen jou graag een stukje op weg om jouw keukenwens uit te laten komen. De keuken is immers de belangrijkste ruimte in huis waar alles samenkomt: In de keuken wordt met liefde eten bereid, er valt altijd wel wat lekkers te halen, er wordt geknuffeld, soms een stevige discussie gevoerd en feestelijke momenten gevierd tot in de late uurtjes…

1- Maak een lijstje van jouw wensen

Denk goed na over welke stijl en kleurencombinatie jij wenst in jouw nieuwe keuken. De kleuren in je keuken zijn bepalend voor de sfeer in je huis. Het werkblad van je keuken kan in verschillende materialen en kleuren gemaakt worden. Onderzoek de verschillende materialen en bedenk wat bij jou past. Er zijn ook veel keuzemogelijkheden op het gebied van Inbouw-apparatuur. Bedenk welke apparatuur jij wenst in je keuken.

Heb je veel wensen of kan je niet kiezen? Lees dan vooral verder bij tip 2…

2 - maak een lijstje van wat je absoluut NIET wilt

Vaak weet je goed wat je mist of waar je je aan stoort in je huidige keuken. Vanuit die gedachte kan je een concreet beeld geven van jouw ideale keuken. Omschrijf waar je je op dit moment aan ergert in jouw keuken. Bedenk daarna welke eisen daaruit voortkomen voor jouw nieuwe droomkeuken.

3 - Denk goed na over je budget

Naast de aanschaf van de keuken zijn er nog meer kostenposten waar je rekening mee moet houden. De arbeid die vakmensen verrichten is een belangrijke kostenpost. De basis voor een mooie keuken wordt gelegd door vakmensen. Zelfs de meest luxe keuken functioneert pas goed als een vakman op de juiste manier het leidingwerk, montage en afwerking goed heeft verzorgd. Neem deze belangrijke kostenpost mee in je budget. Daarnaast heb je de materialen nodig voor de afwerking van je keuken. Denk hierbij aan de afwerking van je vloer, het schilderen van je muren en bijvoorbeeld nieuwe lampen. Toch graag geld besparen? De keuken slopen en afvoeren kan je meestal goed zelf.

4 - Laat een lichtplan ontwerpen

Het is belangrijk dat jouw nieuwe droomkeuken voorzien wordt van voldoende licht op de juiste plekken. Werklicht heb je nodig voor boven je werkblad. Een afzuig-unit bevat vaak verlichting, maar dit is niet genoeg om de rest van je werkblad van licht te voorzien. Sfeerverlichting is belangrijk wanneer je een gezellig feestje of etentje in de keuken houdt. Het liefst met de mogelijkheid om het licht te dimmen. En dan heb je nog de ruimteverlichting. Zorg dat de ruimte van de keuken fijn verlicht kan worden wanneer je niet in de keuken aan het werk bent.

5 - Denk na over de ruimte-indeling

Een keuken verbouwen is nogal een ingreep. Je wilt niet na een aantal weken erachter komen dat jouw keuken toch niet zo praktisch ingedeeld is. Daarom is het verstandig om goed na te denken over de functionele indeling van je droomkeuken. Je hebt in de keuken genoeg loopruimte en werkruimte nodig. Een kookeiland is prachtig, maar verliest zijn waarde wanneer dat betekent dat je daarmee de loopruimte naar de eettafel blokkeert bijvoorbeeld. Denk goed na over welke keukenkasten en apparatuur je op welke plek plaatst.

6 - Ga na of jouw indeling technisch haalbaar is

Bij punt 5 werd het kookeiland al even genoemd. Wanneer je een kookeiland in het midden van je keuken wilt, dan zullen ook de leidingen en mogelijk water en afvoer naar het midden van je keuken verplaatst moeten worden. Vraag jezelf af of jouw keukenplannen technisch haalbaar en verantwoord zijn. En vergeet hierbij niet punt 3. Hoeveel budget wil je besteden aan de technische vakmensen? Heb je een wens, maar weet je niet of dit technisch haalbaar is, overleg dan altijd eerst met een keukenarchitect.

7 - Zorg voor één vakman

Voor een droomkeuken heb je verschillende vakmensen nodig. Iemand die jouw droomkeuken kan ontwerpen, een goede meubelmaker, een elektricien, stucadoor, een keukenmonteur en misschien nog wel meer. Het lijkt soms voordeliger om al deze mensen los van elkaar in te huren. Een groot nadeel hiervan is dat de samenwerking meestal niet soepel verloopt. Alle vakmensen zijn verantwoordelijk voor hun specialisme, maar vaak past alles net niet perfect in elkaar. Jouw verbouwing loopt uit op een chaotisch project en jij blijft achter met een mislukte droomkeuken. Zorg daarom voor 1 vakman die de hele keukenverbouwing aanstuurt. Dit scheelt enorm veel energie, stress en tijd.

Van ontwerp tot en met oplevering

Wij van Frank! hopen dat deze 7 tips jou gaan helpen om jouw droomkeuken te realiseren. We kunnen ons ook voorstellen dat je na deze tips toch nog vragen hebt.


Bel gewoon even met Frank! 035 – 737 06 29